Skillstarter

Framåt för nischade marknadsplatser

Vi skrev i augusti om marknadsplatser som CDON Marketplace och Fyndiq, som blivit en allt mer populär kanal för e-handlare de senaste åren.

Samtidigt har en annan marknadsplats, Nordic Design Collective, stängt ned i augusti i år på grund av bland annat utmaningar kring leverans och logistik.

Men det händer mycket kring marknadsplatser och en ny trend som är tydlig är att nya nischade marknadsplatser med en ambition att vara aktiva på flera marknader slår upp sina portar. I våras öppnade InkBay, som är en marknadsplats där du kan hitta, boka och köpa tatueringar, helt enkelt en marknadsplats för tatueringar och tatuerare.

Det senaste tillskottet bland nischade marknadsplatser är Skillstarter, som samlar kurser och privatlektioner men även professionella utbildningsaktörer. Ambitionen är bli ett Airbnb för kurser och utbildningar och att erbjuda tjänsten i Norden, även om starten är i Sverige.

På frågan vad Skillstarter är, publicerad i en intervju på Dagenanalys.se, svarar Claes Kjelldorff och John Sundström, två av grundarna, att det är en marknadsplats där man kan sälja och köpa kurser och privatlektioner, dvs. alla former av utbildningstillfällen.

Hela intervjun med Claes Kjelldorff och John Sundström på Skillstarter kan du läsa här

 

 

No Comments

Post a Comment