a

Sthlm tech meetup – Industrifonden & Sweet Capital

Igår kväll var det dags för Sthlm Tech Meetup att dra igång i vanlig ordning efter sommaruppehållet. Tyler Crowley och hans crew har sedan 2013 arrangerat detta event varje månad, som nu är uppe i över 50 event totalt.

Vid varje träff summerar Tyler vilka startup bolag som fått in riskkapital och denna månad var det dags för ett nytt rekord – hela 66 bolag har fått in riskkapital i Sverige under den senaste  månaden. Det är fantastiskt roligt att se att vi fortfarande är ett av de världsledande länderna när det gäller innovation, enhörningar/capita och bästa ekosystem för startup bolag och skulle man vilja fördjupa sig mer inom detta så vill jag varmt rekommendera EDCI ( European Digital City Index) –

https://digitalcityindex.eu/city/28

Dagens gästpanel bestod idag av Industrifonden och Sweet Capital. Kvällens startup presentationer kom ifrån:

Aibl – Machine Learning verktyg för att effektivisera din kundhantering.

Bruce – Samlingskort för gym i Stockholm och Göteborg.

Deeds – Gamification för hållbar utveckling.

 

Key findings ifrån kvällens event:

 

Lär känna dina potentiella investerare

Undersök om de tittar efter ditt typ av bolag i portföljen. Ett förarbete kan ta dig långt då du får prata med rätt typ av investerare direkt . Är du tex intresserad i hållbarutveckling såsom Deed, så är detta Skype grundaren Niklas Zennströms huvud riktning när han tittar på bolag att investera i.

Teknisk kompetens

De flesta startups saknar den tekniska kompetensen. Det är en fördel att ha en teknisk medgrundare ifrån början.

Konkurrenter

Håll koll på dina konkurrenter. Ett stort misstag många gör idag är att underskatta en gedigen förundersökning av konkurrenter. Vad har dom gjort? Varför har inte dom lyckas? Varför skall du lyckas om inte andra kan göra det? – Och säg inte att det inte finns några konkurrenter, det gör det alltid.

Visa resultat

När börja du och hur långt har du kommit? Att kunna visa resultat och framsteg är något de flesta investerare tittar efter.

No Comments

Post a Comment